Urmareste-ma si aici

luni, 13 septembrie 2010

Stiati ca...?

Curiozitatea m-a impins sa caut pe internet care este tara care are cel mai mare numar de telefoane raportat la numarul populatiei. Initial am fost ferm convinsa (inainte de a cauta) ca SUA sau Japonia sunt sigur pe primul loc, dar am ramas placut surprinsa, pot spune de descoperiri.

Se pare ca in SUA sunt aproximativ 155 milioane de telefoane (aproximativ 40% din numarul total de telefoane din lume). Raportat la populatia SUA asta inseamna cam 700 de telefoane la 1000 de locuitori. (cu toate ca in 2010 cred ca datele sunt putin schimbate)

Iar tara care este pe locul 1 si a detronat SUA este Principatul Monaco, care este a doua cea mai mica tara din lume din punct de vedere al intinderii. In Monaco gasim 940 de telefoane la 1000 de locuitori, lucru care ne arata puterea economica pe tara o are si nu numai. Deasemenea in Monaco gasim si cel mai mare numar de telegrame, de dentisti si farmacisti raportandu-ne la numarul de locuitori ai tarii.

In capatul celalalt al listei se afla regatul Bhutan, o tara mica din Asia, localizata in muntii Himalaya, care are 1 telefon la 2000 de persoane!



Niciun comentariu: