Urmareste-ma si aici

marți, 7 septembrie 2010

Salveaza-ti viata cu telefonul fix

Sau cel putin asa zic americanii: fara o linie de telefon fix iti poti gasi sfarsitul. Cei de la AT&T si NENA (o asociatie care se ocupa de telecomunicatii in cazuri de urgenta) au realizat un studiu anul trecut prin care au aratat ca americanii au nevoie de un plan de rezerva in situatii de urgenta, plan bazat pe linia de telefonie fixa.

Ideea de baza de la care porneste acest lucru este faptul ca in cazul unei situatii de urgenta cand ramai fara curent electric, numarul de urgenta de pe linia fixa inca mai poate fi apelat, iar cel de la celalalt capat al firului va sti exact unde locuiesti (la ei bazele de date sunt actualizate, nu va in cazul iubitei noastre tari), in felul acesta daca ti se intampla ceva in timpul convorbirii telefonice vor avea adresa unde te pot gasi.

Pe langa asta alte situatii in care o linie fixa te-ar avantaja in locul uneia mobile ar fi urmatoarele: iti poti pierde telefonul mobil, nu ai acoperire in unele zone sau ramai fara baterie.

Oare acest studiu realizat de AT&T este o noua strategie de a atrage noi si vechi clienti catre aceste produse? Deoarece si in America trend-ul este acelasi ca si in Romania, din ce in ce mai multi consumatori renuntand la serviciile de telefonie fixa pentru cele mobile.

Majoritatea companiilor de pe la noi ofera telefonia fixa gratuit (cazul UPC) sau la un pret scazut (cazul RDS) asadar ar fi o ocazie buna sa ne facem un plan de back-up in situatii de urgenta (ma gandesc).

Niciun comentariu: