Urmareste-ma si aici

marți, 21 septembrie 2010

O noua amenda pentru RDS

Si cum lucrurile bune nu vin singure (in cazul celor de la RDS cele rele) ANPC s-au hotarat sa le dea si ei vreo 26 de amenzi in valoare de 135 000 RON celor de la RDS pentru introducerea taxei de 5 RON, dar si pentru alte nereguli gasite. Mai jos gasiti o parte din comunicatul de presa al celor de la ANPC preluat de pe hotnews.ro:

Autoritatea nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a primit 60 de petitii la nivel national privind introducerea in mod abuziv de catre RCS&RDS a unei taxe de mentenanta, iar in urma controalelor a constatat si "alte neconformitati", fiind aplicate 26 amenzi contraventionale in valoare totala de 135.000 lei, potrivit datelor remise HotNews.ro de aceasta autoritate. De asemenea, RCS&RDS risca amenzi intre 2.000 lei si 20.000 lei daca nu restituie sumele incasate ilegal si nu informeaza clientii in aceasta privinta sau nu incheie acte aditionale necesare modificarilor aduse.
ANPC: 90% din totalul de 135.000 lei reprezinta amenzi aferente introducerii taxei de mentenanta
Oficialii ANPC au mai precizat ca "90% din suma de 135.000 lei reprezinta amenzi aferente taxei de mentenanta. Diferenta a insemnat amenzi date pentru: erori tehnice si erori de procesare/modificare in baza de date; facturare eronata - erori de soft recunoscute de operatorul economic; nerespectare termenul prevazut in contract (90 zile) la instalare net/telefonie; depasirea termenului repararii sau inlocuirii decodorului lasat in service de o luna".
RCS&RDS risca amenzi intre 2.000 si 20.000 lei daca nu restituie sumele luate ilegal
"Totodata, se dispune restituirea sumelor incasate fara temei legal si masura de notificare a consumatorilor cu privire la tariful nou introdus, cu informarea acestora asupra dreptului de reziliere a contractului in cazul in care nu sunt de acord cu acest tarif, precum si incheierea de acte aditionale pentru clientii care accepta sa plateasca respectivul tarif. Amenzile prevazute pentru aceasta abatere sunt cuprinse intre 2.000 si 20.000 lei", se mai arata in raspunsul ANPC.
 Ce parere aveti despre actiunile ANCOM si ANPC? Va multumeste cu ceva? Mie una mi se pare ca trebuia sa faca acest lucru de acum 3 luni, dupa ce a fost introdusa acea taxa si au aparut primele sesizari.. Dar cum nou mergem pe principiul mai bine mai tarziu decat niciodata, tot e bine.

Niciun comentariu: