Urmareste-ma si aici

miercuri, 22 septembrie 2010

Letters to God

 Am primit azi de la un coleg de birou un mail cu cateva scrisori amuzante scrise de copii pentru Dumnezeu (fiecare pentru al lui). M-am gandit ca tot e miercuri si ca sa trecem mai usor peste hopul saptamanii (cel putin pentru mine asta este -  starea dintre inceput si final :D ) am zis sa va binedispun putin. Le-am ales pe cele care mi s-au parut cele mai interesante si mai amuzante:

Scrisoarea Numarul 1 

Scrisoarea Numarul 2
Scrisoarea Numarul 3

Scrisoarea Numarul 4

Scrisoarea Numarul 5
 
Scrisoarea Numarul 6

Scrisoarea Numarul 7

Scrisoarea Numarul 8

Voua care va place cel mai mult?

Care dupa care?

M-am interesat in ultimele zile de un abonament de telefonie fixa pentru bunica mea. Vreau sa ii reziliez abonamentul Romtelecom pentru care plateste putin cam mult si sa ii iau telefonul fix de la o alta companie, eventual de la operatorul de la care are si televiziune (care este UPC).

Asadar intru pe site la UPC sa vad daca mai au oferta cu telefonia fixa gratuita si am vazut ca am ratat-o..a expirat pe 15 luna aceasta.. Asa ca ma uit la cel mai mic abonament si observ ca este 5 RON (exact la fel ca si la RDS - ca doar am tot vorbit de minunata taxa de 5 RON pentru telefonia fixa in cateva articole de pe blog). Ce sa fie: o simpla coincidenta? Sau care dupa care s-au ghidat?

Mai jos gasiti si niste print screen-uri de pe site-urile lor sa nu credeti ca va vrajesc:
  • UPC



















  • RDS

marți, 21 septembrie 2010

De la lume adunate..

Comunicat UPC: "Bucuresti, 16 septembrie 2010 – UPC Romania anunta lansarea unui nou portofoliu de produse, oferind clientilor posibilitatea de a alege pachetul optim de servicii, in functie de bugetul si de nevoile fiecaruia. Prin noua abordare, UPC propune pentru prima data pe piata de telecom flexibilitate maxima in crearea unui mix de servicii potrivit fiecarui tip de client, optimizand in acelasi timp majoritatea preturilor pentru televiziune, Internet si telefonie. ."

O noua amenda pentru RDS

Si cum lucrurile bune nu vin singure (in cazul celor de la RDS cele rele) ANPC s-au hotarat sa le dea si ei vreo 26 de amenzi in valoare de 135 000 RON celor de la RDS pentru introducerea taxei de 5 RON, dar si pentru alte nereguli gasite. Mai jos gasiti o parte din comunicatul de presa al celor de la ANPC preluat de pe hotnews.ro:

Autoritatea nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a primit 60 de petitii la nivel national privind introducerea in mod abuziv de catre RCS&RDS a unei taxe de mentenanta, iar in urma controalelor a constatat si "alte neconformitati", fiind aplicate 26 amenzi contraventionale in valoare totala de 135.000 lei, potrivit datelor remise HotNews.ro de aceasta autoritate. De asemenea, RCS&RDS risca amenzi intre 2.000 lei si 20.000 lei daca nu restituie sumele incasate ilegal si nu informeaza clientii in aceasta privinta sau nu incheie acte aditionale necesare modificarilor aduse.
ANPC: 90% din totalul de 135.000 lei reprezinta amenzi aferente introducerii taxei de mentenanta
Oficialii ANPC au mai precizat ca "90% din suma de 135.000 lei reprezinta amenzi aferente taxei de mentenanta. Diferenta a insemnat amenzi date pentru: erori tehnice si erori de procesare/modificare in baza de date; facturare eronata - erori de soft recunoscute de operatorul economic; nerespectare termenul prevazut in contract (90 zile) la instalare net/telefonie; depasirea termenului repararii sau inlocuirii decodorului lasat in service de o luna".
RCS&RDS risca amenzi intre 2.000 si 20.000 lei daca nu restituie sumele luate ilegal
"Totodata, se dispune restituirea sumelor incasate fara temei legal si masura de notificare a consumatorilor cu privire la tariful nou introdus, cu informarea acestora asupra dreptului de reziliere a contractului in cazul in care nu sunt de acord cu acest tarif, precum si incheierea de acte aditionale pentru clientii care accepta sa plateasca respectivul tarif. Amenzile prevazute pentru aceasta abatere sunt cuprinse intre 2.000 si 20.000 lei", se mai arata in raspunsul ANPC.
 Ce parere aveti despre actiunile ANCOM si ANPC? Va multumeste cu ceva? Mie una mi se pare ca trebuia sa faca acest lucru de acum 3 luni, dupa ce a fost introdusa acea taxa si au aparut primele sesizari.. Dar cum nou mergem pe principiul mai bine mai tarziu decat niciodata, tot e bine.

luni, 20 septembrie 2010

Vesti proaste de la Metrorex

Cred ca as putea sa fac pe blog o sectiune de vesti. Zilele trecute am publicat o veste buna de la ANCOM, acum urmeaza una mai nesarata de la Metrorex. Am aflat cu stupoare azi ca se vor schimba tarifele la calatoriile cu metroul pentru Bucuresti. Intr-adevar un abonament la metrou avea un tarif destul de mic (25 de RON) si ar fi fost de asteptat sa se scumpeasca dar de aici pana la a dubla pretul mie una mi se pare poveste lunga..

Am citit pe un site de stiri ca incepand de sambata care tocmai a trecut, mai exact incepand cu 18.09.2010, Metrorex va avea noi tarife, dupa cum urmeaza:
  • cartela 2 calatorii: 3 RON
  • cartela 10 calatorii: 9 RON
  • cartela de 1 zi: 5,5 RON
  • abonament 62 de calatorii: 27 RON
  • abonament nelimitat: 50 RON
Ideea cu abonamentul de 62 de calatorii mi se pare cea mai idioata faza posibila.. te obliga intr-un fel sau altul sa folosesti metroul de 2 ori pe zi pentru a putea sa te incadrezi in cele 62 de calatorii pe care le ai alocate intr-o luna, iar daca depasesti sa iti cumperi 2 abonamente intr-o luna. O super mare prostie si idiotenie.

In ceea ce priveste cresterea tarifelor nu am nimic de spus, doar ca, dupa parerea mea nu trebuia sa exista o crestere de 50 %, ci sa fie realizata treptat..mai mare va fi impactul asupra consumatorilor in cazul de fata si nemultumirea fata de acest aspect. Am citit pe adevarul.ro o declaratie a directorului Metrorex unde compara preturile pe care un bucurestean le plateste pentru calatoria cu metroul fata de locuitorii din alte tari ale Europei: "Pretul unei calatorii cu metroul incepe de la un euro in toate celelalte orase europene. In momentul de fata, pretul unei calatorii cu metroul este mai ieftin decat orice alt mijloc de transport de la noi din tara“. Eu l-as intreba pe domnul Udriste daca stie cat este salariul minim pe economie in celelalte tari europene si cat este la noi si dupa aceea sa faca comparatie si la pretul serviciilor. Oamenii astia care lucreaza in sectorul public nu stiu decat sa compare Romania cu Franta, Germania, Italia si alte tari..este ca si cum ai compara un gunoier cu un inginer.. Oare cand o sa isi revina acest sistem? Sau mai bine zis isi revine?

Voi ce parere aveti despre noua strategie Metrorex? Este o modalitate de a scoate mai multi bani din buzunarul nostru? Sau vor sa arate ca daca nu le-au fost marite salariile isi pot scoate banii pentru a face asta?

vineri, 17 septembrie 2010

Vesti bune de la ANCOM

In sfarsit a venit si mult asteptatul weekend (cel putin de mine). Si pentru ca o sa avem parte de vreme buna si mult timp liber, ma gandeam sa va imparatasesc o veste pe masura: RDS-RCS a fost amendat cu 300 000 RON pentru introducerea taxei de 5 RON, taxa de care v-am povestit in primele posturi de pe acest blog. Asadar pot spune ca am mici motive de bucurie (nu merg pe principiul sa moara si capra vecinului, dar simt ca autoritatile incearca inca sa mai munceasca in tara asta).

Am stat si am analizat cati bani au scos cei de la RDS din iunie, de cand au introdus aceasta taxa, pana in septembrie cand au fost amendati: aproximativ 5 milioane de EUR. Amenda pe care au luat-o acum este de aproximativ 70 000 de EUR.. Asadar, ce credeti au iesit in pierdere? Eu zic ca isi mai pot permite sa plateasca vreo 70 de amenzi de genul si sa nu piarda nici un ban. Dar se pare ca asta este legea in Romania si asa se face business la noi.

Mai jos gasiti articolul prin care ANCOM anunta amenda (a fost preluat de pe ancom.org.ro):

ANCOM amendeaza RCS & RDS cu 300.000 de lei pentru neinformarea abonatilor

cu privire la introducerea taxei de mentenanta la telefonia fixa

--------------------------------------------------------------------------------

16.09.2010
„ANCOM a amendat RCS & RDS cu 300.000 de lei pentru că nu şi-a notificat abonaţii în mod individual cu privire la introducerea, pentru serviciul de telefonie fixă, a unei taxe de mentenanţă, în valoare de 5 lei şi pentru că nu a modificat contractul-cadru, astfel încât să fie asigurat dreptul abonaţilor de a fi informaţi în mod individual cu privire la modificările contractuale. Dacă, până la data de 29 octombrie 2010, RCS & RDS nu-şi va notifica clienţii cu privire la introducerea acestei taxe, cu menţiunea expresă în cuprinsul notificării că utilizatorul are dreptul de a denunţa unilateral contractul în termen de 30 de zile de la primirea notificării, fără plata niciunei despăgubiri, şi nu-şi va modifica contractul-cadru până la data de 19 septembrie 2010, va plăti amendă pentru fiecare zi de întârziere. Furnizorii de servicii de comunicaţii electronice trebuie să înţeleagă că au anumite obligaţii în relaţia cu utilizatorii şi să îşi asume responsabilităţile ce le revin”, a declarat preşedintele ANCOM, Cătălin Marinescu, cu ocazia Reuniunii Regionale de la Cluj, la care au fost prezenţi peste 150 de furnizori de servicii şi reţele de comunicaţii electronice şi servicii poştale din judeţele Cluj, Alba, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Mureş, Satu-Mare şi Sălaj.

Din momentul primirii notificării din partea RCS & RDS, utilizatorii finali abonaţi ai companiei vor avea la dispoziţie 30 de zile pentru a alege între renunţarea la contractul încheiat cu furnizorul, fără a plăti nicio despăgubire sau rămânerea în contract. RCS & RDS are obligaţia de a restitui integral utilizatorilor care, ulterior primirii notificării, doresc să denunţe unilateral contractul, sumele corespunzătoare taxei de mentenanţă percepute de RCS & RDS în perioada scursă între data introducerii taxei şi data rezilierii contractului. Termenul maxim de restituire este de cel mult 30 de zile de la data rezilierii contractului.

Măsurile aplicate de ANCOM sunt luate în urma primirii unei serii de sesizări de la utilizatorii finali prin care aceştia reclamau introducerea, începând cu luna iunie 2010, a noului tarif, în condiţiile în care acesta nu se regăsea în contractele încheiate cu RCS & RDS.

ANCOM a analizat documentele transmise de petenţi din care reieşea că, într-adevăr, acest tarif nu este menţionat în cuprinsul contractelor încheiate cu RCS & RDS, ci doar în facturile emise petenţilor. ANCOM a constatat că furnizorul nu şi-a îndeplinit obligaţia de a-şi notifica clienţii cu privire la acest lucru prin mijloace care să asigure informarea fiecărui utilizator în parte (servicii poştale, fax, e-mail, SMS etc.). ANCOM consideră că utilizarea în mod exclusiv a unor modalităţi de informare cu caracter general, public (de exemplu, pagina de internet a furnizorului sau canalul TV propriu) nu este de natură să asigure informarea corespunzătoare a tuturor utilizatorilor cu privire la modificarea tarifelor agreate la semnarea contractului.


Astfel, în data de 28 iunie 2010, ANCOM a transmis RCS & RDS o notificare privind intenţia aplicării sancţiunii, solicitând ca, în termen de 45 de zile, compania să-şi notifice toţi abonaţii cu privire la introducerea noului tarif, cu menţiunea că utilizatorul are dreptul de a denunţa unilateral contractul fără plata de penalităţi, precum şi să modifice contractul-cadru, astfel încât să fie transpuse corespunzător prevederile art. 19 alin. (4) din Legea nr. 304/2003. În data de 25 august 2010, ANCOM a efectuat un control la RCS & RDS în urma căruia a constatat că furnizorul nu a pus în practică măsurile solicitate de ANCOM prin notificare şi a decis aplicarea sancţiunii contravenţionale.

Legea nu interzice modificarea unilaterală a clauzelor contractuale de către furnizori, însă aceştia au obligaţia să-şi informeze clienţii atât despre modificări, cu cel puţin 30 de zile înainte de intrarea în vigoare a acestora, cât şi despre posibilitatea utilizatorilor de a renunţa la continuarea relaţiei contractuale dacă nu sunt de acord cu modificările propuse, fără plata vreunei despăgubiri.





joi, 16 septembrie 2010

Din seria trendul Eco

Pentru ca scopul acestui blog este de a schimba ceva, fie el un lucru cat de mic, am zis ca azi e cazul ca vorbesc despre cum putem schimba ceva in ceea ce priveste mediul inconjurator. Este un trend si in Romania, in ultimul timp, sa fim eco-friendly, iar un video de pe youtube m-a inspirat sa scriu acest post (video-ul il gasiti la finalul povestii).

Am vazut zilele trecute in metrou o campanie derulata de EcoRom prin care se incuraja colectarea selectiva a deseurilor. Afisele lipite in schimb nu te cam faceau sa iei aceasta atitudine. Incercau sa convinga oamenii prin fapte, prin cifre si prin date, dar nu s-au gandit ca romanii nu se tem de cifre..lor trebuie sa le arati poze.. Arata-le cum ar trai intr-o lume in care nu ar mai avea nimic din ceea ce au acum (nu tu hartie, ambalaje de carton sau alte lucruri pe care le folosesc in viata de zi cu zi), arata-le cum ar fi daca toate resursele s-ar termina... Si nu le arata lucrurile astea prin date..ci prin imagini; memoria vizuala a unui om este mult mai antrenata decat toate celelalte tipuri de memorie (probabil asta si pentru ca zilnic gandim in imagini). Tehnologia este destul de evoluata in momentul de fata incat sa poti face orice poze vrei tu si iti trec prin cap. Exista zeci de programe prin care poti sa iti expui imaginatia intr-un produs finit..si sa faci sa para ca totul este real.

Chiar sunt curioasa daca ceea ce am spus mai sus s-ar pune in practica care ar fi impactul asupra populatiei. Oare ar raspunde mai bine la stimuli vizuali? Decat la alte tipuri?

Va vorbeam la inceputul postului de videoclipul de pe youtube care prezenta cum se face hartie din excrementele unui elefant. Puteti gasi imaginile mai jos, iar eu zic ca este o metoda ingenioasa de a ajuta planeta. Ma gandesc ca trebuie sa gasim tot mai multe astfel de modalitati de a produce materialele si unele din produsele de care avem nevoie pentru a putea sa salvam cat mai mult din resursele disponibile.


Pe final am o rugaminte la voi, cei care cititi acest post: sa incercam sa fim mai buni cu natura!

miercuri, 15 septembrie 2010

Ma bate tehnologia!

Am vazut azi pe un site IT pentru prima data un laptop dual-screen (imaginea din stanga va spune ce au vazut ochii mei pe acel site). Marca prezentata acolo era Asus, dar dupa o cautare am vazut ca si MSI si Microsoft au ceva de genul asta in portofoliu. Sincera sa fiu nu ma asteptam sa mai treaca foarte mult timp pana sa se intample asta tinand cont ca telefoanele cu touch-screen nu mai sunt o noutate de mult pentru unii dintre noi, dar totusi nu ma asteptam sa vedem in Romania minunea atat de repede.

Sincera sa fiu abia astept sa pot sa tastez un exponat, asadar mai astept vreo 2 ani sa il gasesc si prin magazine sau showroom-uri. Sunt foarte curioasa cum functioneaza tastatura touch screen...ca la telefoane mai ai unele probleme din cand in cand, dar una este sa tastezi un mesaj alta sa scrii... eu, personal, inca nu am reusit sa ma despart de butoane (si nu cred ca voi reusi prea curand :D ).

marți, 14 septembrie 2010

Ce spuneti daca... ?

Ce spuneti daca va zic ca azi e marti? Si ca am avut parte de cele 3 ceasuri rele pe care le avem in fiecare zi de marti din fiecare saptamana, din fiecare luna, din fiecare an, din fiecare deceniu si asa mai departe?

Azi am avut o zi de marti asa cum se cere..cu cele 3 ceasuri pline de evenimente neplacute, asa ca m-am gandit sa impartasesc "necazul" meu (bine ca nu a fost si 13 ca sa fie tacamul complet). M-am ajutat de prietenul meu (tata Google) si am gasit niste lucruri interesante despre zilele de marti si nu numai. Se pare ca ziua de marti este cosiderata alaturi de cea de sambata fiind fericita purtatoare a 3 ceasuri rele. Nu este nimic magic la mijloc, ci totul provine de la o regula folosita in astrologia orara. In acest domeniu ceasul este sub semnul planetelor, fiecare zi fiind guvernata de catre o planeta, iar ziua de marti si cea de sambata sunt guvernate de Marte, respectiv Saturn considerate de astrologi planete malefice.

Britanicii (ca niste cercetatori adevarati ce sunt) vor cu orice pret sa dovedeasca acest lucru, iar meteorologii lor au descoperit ca martea este cea mai ploioasa zi din saptamana (studiul care dovedeste acest lucru a fost realizat pentru Festivalul Stiintei din Manchester).

Asa ca ce ne mai invartim in jurul cozii..martea este o zi nefasta atat pentru supertitiosi, cat si pentru ceilalti (eu fac parte sigur din categoria "ceilalti", dar ziua pe care am avut-o azi m-a facut sa ma gandesc de doua ori daca sunt adevarate unele superstitii sau nu). Voi ce spuneti? Cum sunt zilele voastre de marti?

luni, 13 septembrie 2010

Stiati ca...?

Curiozitatea m-a impins sa caut pe internet care este tara care are cel mai mare numar de telefoane raportat la numarul populatiei. Initial am fost ferm convinsa (inainte de a cauta) ca SUA sau Japonia sunt sigur pe primul loc, dar am ramas placut surprinsa, pot spune de descoperiri.

Se pare ca in SUA sunt aproximativ 155 milioane de telefoane (aproximativ 40% din numarul total de telefoane din lume). Raportat la populatia SUA asta inseamna cam 700 de telefoane la 1000 de locuitori. (cu toate ca in 2010 cred ca datele sunt putin schimbate)

Iar tara care este pe locul 1 si a detronat SUA este Principatul Monaco, care este a doua cea mai mica tara din lume din punct de vedere al intinderii. In Monaco gasim 940 de telefoane la 1000 de locuitori, lucru care ne arata puterea economica pe tara o are si nu numai. Deasemenea in Monaco gasim si cel mai mare numar de telegrame, de dentisti si farmacisti raportandu-ne la numarul de locuitori ai tarii.

In capatul celalalt al listei se afla regatul Bhutan, o tara mica din Asia, localizata in muntii Himalaya, care are 1 telefon la 2000 de persoane!



duminică, 12 septembrie 2010

FilmBox la UPC!

Umbla vorba pe forumurile de specialitate ca UPC va introduce pachetul FilmBox, pachet asupra caruia cei de la Romtelecom detineau drepturile de difuzare, dar se pare ca s-a creat o alianta UPC - Romtelecom, din care, zic eu, ambele companii vor avea de castigat.

Citind stirea, m-am gandit sa dau un search dupa FilmBox, sa vad ce program are, cam ce tip de filme ruleaza si asa mai departe...dar din pacate nu am reusit sa gasesc un site direct al canalului, asa ca a trebuit sa ma multumesc in mare parte cu doua filmulete gasite pe youtube, unul din ele il gasiti mai jos:


Voi ce spuneti? Este o miscare inteligenta a celor de la UPC sa introduca acest canal?

vineri, 10 septembrie 2010

Serviciul de Relatii cu Clientii

Azi m-am hotarat sa scriu despre relatia cu clientul sau mai bine zis de cum percep companiile care activeaza pe piata locala acest Customer Relationship Management (CRM). Nu exista o definitie unica a Relatiei cu Clientul deoarece aceasta depinde de la companie la companie, in functie de instrumentele folosite, in functie de obiectivele avute si alte variabile care se iau in considerare. Important in procesul de relatie cu clientul este ca acel client sa simta ca este tratat cu consideratie, ca sunt cunoscute problemele lui si dezvolta o relatie doar cu o singura persoana din respectiva companie (sa nu fie redirectat la un operator diferit de fiecare data cand are o reclamatie sau o intrebare).

Poate va intrebati ce am patit de tin pe blog o asa zisa lectie de marketing, dar problema mea a fost un contact nu tocmai placut cu un operator care lucra la relatii cu clientii la o companie ce ofera servicii de comunicatii (nu cred ca are rost sa dau numele pentru ca respectiva companie nici nu merita sa ii fac publicitate, chiar daca este una negativa). Am stat cateva zile pe la o prietena, care are serviciile de la un alt operator (cel mai sus amintit) fata de mine (care am de la UPC) si m-am trezit fara net cand tocmai doream sa public un post pe blog. M-am enervat din cale afara si ea nefiind acasa, am zis ca rezolv singura problema si sun la relatii cu clientii (cea mai proasta decizie pe care am luat-o in acea zi - mai bine ma duceam la o cafenea si stateam acolo pe net).

Asadar am sunat si am stat....vreo 10 minute pana s-a gandit cineva de la capatul celalalt al firului sa imi raspunda (asta pe banii mei deoarece am sunat din alta retea). Ii spun care e problema, ca am ramas fara net tocmai cand aveam nevoie mai mare de el, ca depind de conexiunea lor si altele, iar respectivul statea si ma asculta atat de detasat si fara sa spuna nimic ca si cum ce il intereseaza pe el toate aceste aspecte? De ce l-ar interesa ca am nevoie de internet? Din punctul meu de vedere oamenii astia nu stiu sa isi motiveze clientii, sa ii faca sa se simta unici, sa doreasca sa poarte o conversatie cu ei, sa ii stimuleze sa achizitioneze mai multe servicii. Nu inteleg de ce sa mira cei din management ca raman fara clienti, ar trebui sa se uite in ograda lor, sa faca putina ordine si dupa aceea sa isi puna semne de intrebare.

Sa trecem la pasul doi...ii dau toate datele necesare respectivului si imi da marea veste: "Este o avarie in zona si din pacate nu voi avea net pana a doua zi". Poftim? Si le era asa de greu sa dea un mail si sa anunte acest lucru (nu ma asteptam la telefon cu scuzele de rigoare, doream doar un mail)? La care parca il vad ridicand din umeri si zicand ca nu are ce sa faca, nu este vina lui. Dar tu reprezinti compania cat timp raspunzi la telefonul, nu te reprezinti pe tine ca persoana - Ionescu, Popescu sau cum l-o chema. Oricum i-am multumit si am inchis telefonul..era clar ca nu am cu cine sa discut si purtam un monolog care mai mult ma enerva.

Ideea este urmatoarea: companiile nu investesc in angajati, nu ii selecteaza pe cei care se preteaza pentru astfel de posturi (nu oricine poate ocupa un post de operator relatii cu clientii), acorda prea putin importanta acestui aspect, punand foarte mult accent pe promovare..Dar, bun, promovezi produsul/serviciul, vine clientul si dupa? Cum intretii relatia cu el? Asta nu intelege managementul de pe plaiuri mioritice.. Si pana nu se vor rezolva aceste aspecte, la unele din companiile de pe la noi, situatia va fi asemanatoare cu ce am relatat eu mai sus.

joi, 9 septembrie 2010

Top 3 video virale

Pentru ca marketingul viral este pe val in zilele noastre, m-am gandit ca ar fi interesant sa vedem care sunt primele 3 reclame virale din SUA (ca la noi mai slabut la acest sector). Asadar conform site-ului Marketing Charts care a facut un top 10 al acestor reclame pentru luna iulie eu le-am ales pe 3 dintre ele care chiar mi-au transmis ceva. Cele mai bune reclame virale in luna iulie 2010 din SUA conform Schimba-CeVa sunt:

1. Samsung


2. Burn (Coca-Cola)


3. Old Spice

miercuri, 8 septembrie 2010

Un telefon fix cel putin interesant

Pentru ca tot am scris in articolul anterior de telefonia fixa, ma gandeam ca daca ai detine un astfel de aparat acasa ai fi mai dispus sa il folosesti decat sa stea ca articol de decor. Asadar am cautat cate un model pentru fiecare:

1. Pentru domni:
2. pentru doamne
3. pentru mancaciosi

4. pentru iubitorii de banane

5. pentru fumatori
6. pentru cei carora le place berea (si nu numai)
7. pentru artisti :)

Modelul vostru care este?

marți, 7 septembrie 2010

Salveaza-ti viata cu telefonul fix

Sau cel putin asa zic americanii: fara o linie de telefon fix iti poti gasi sfarsitul. Cei de la AT&T si NENA (o asociatie care se ocupa de telecomunicatii in cazuri de urgenta) au realizat un studiu anul trecut prin care au aratat ca americanii au nevoie de un plan de rezerva in situatii de urgenta, plan bazat pe linia de telefonie fixa.

Ideea de baza de la care porneste acest lucru este faptul ca in cazul unei situatii de urgenta cand ramai fara curent electric, numarul de urgenta de pe linia fixa inca mai poate fi apelat, iar cel de la celalalt capat al firului va sti exact unde locuiesti (la ei bazele de date sunt actualizate, nu va in cazul iubitei noastre tari), in felul acesta daca ti se intampla ceva in timpul convorbirii telefonice vor avea adresa unde te pot gasi.

Pe langa asta alte situatii in care o linie fixa te-ar avantaja in locul uneia mobile ar fi urmatoarele: iti poti pierde telefonul mobil, nu ai acoperire in unele zone sau ramai fara baterie.

Oare acest studiu realizat de AT&T este o noua strategie de a atrage noi si vechi clienti catre aceste produse? Deoarece si in America trend-ul este acelasi ca si in Romania, din ce in ce mai multi consumatori renuntand la serviciile de telefonie fixa pentru cele mobile.

Majoritatea companiilor de pe la noi ofera telefonia fixa gratuit (cazul UPC) sau la un pret scazut (cazul RDS) asadar ar fi o ocazie buna sa ne facem un plan de back-up in situatii de urgenta (ma gandesc).

luni, 6 septembrie 2010

Dansezi cu ursul? Sau poate canti cu el...

Am primit aseara pe mail un filmulet despre o noua idee de a face reclama unor produse pe youtube. Azi am dat un search sa vad daca a mai auzit cineva din blogosfera romaneasca de noua reclama (sau mai bine zis de noul viral) si, dupa cum ma asteptam, pe blog la Piticu era un articol cu acelasi subiect (asadar nu am reusit sa fiu prima). Filmuletul cu pricina il puteti gasi mai jos:



Voi ce parere aveti? Va deranjeaza aceste noi tehnici publicitare? Sau mai bine zis va deranjeaza sa vedeti astfel de reclame pe Youtube?

Sa radem...pentru un final de weekend

Si pentru pasionatii si obsedatii de calculatoare si internet (din care fac si eu parte) cateva poze funny, ca sa nu uitam ca tocmai ce a trecut weekend-ul:

Pentru cei mici
Pentru el si ea
Pentru parinti

duminică, 5 septembrie 2010

Strategie sau respect?

Am vazut pe cnn.com ca cei de la Toshiba au anuntat ca vor retrage aproximativ 41 000 de laptop-uri vandute, datorita defectiunilor de supraincalzire pe care unii utilizatori le-au sesizat, unele ducand chiar la usoare arsuri pe care clientii le-au avut.

Modelele in cauza sunt Satellite T135, Satellite T135D and Satellite ProT130. Marea majoritate a acestor modele au fost vandute in US, dar daca cumva ati achizitionat vreunul de pe acolo aveti grija sa nu fiti printre norocosii castigatori ai unei arsuri.

Ce mi s-a parut mie interesant la aceasta stire este faptul ca cei de la Toshiba si-au asumat greseala si au inceput sa o repare inainte de a izbucni un conflict mai mare..intr-un fel au incercat sa previna, nu sa trateze, asa cum ar trebui sa procedeze orice companie, indiferent de cifra de afaceri sau de numarul de clienti.

Imi vine acum in minte povestea cu cei de la Danone, de acum cativa ani, cand au avut probleme cu iaurtul cu fructe pe care il comercializau. PR-ul lor nu a incercat sa previna intregul scandal, ci l-a tratat dupa ce au fost date publicitatii mai multe cazuri si lumea incepuse sa fie sceptica cu privire la produsele lor (in zilele acelea concurenta a fost cea mai fericita).

Ar fi frumos daca am avea parte de cat mai multe cazuri in care producatorii ar fi corecti cu clientii si si-ar asuma greselile si nu ar merge pe varianta "sa vedem daca isi dau seama". Voi ce credeti? Care strategie e mai buna si care v-ar face pe voi, ca si clienti, sa va simtiti respectati?

joi, 2 septembrie 2010

Nou din UK

Am vazut zilele trecute pe unul din blog-urile pe care le citesc zilnic ca englezii au scos o "bomba" in ceea ce priveste telefonia, si anume telefonia HD. Am ramas uimita, chiar nu am asteptam sa iasa asa ceva pe piata, tinand cont ca nu a trecut foarte mult timp dupa boom-ul televiziunii HD (care la noi este in faza de lansare, pot spune).

Asa ca am mai dat un search si am gasit pe blogul lui piticu faptul ca noua telefonie a fost testata in Moldova (da! in Moldova, probabil cei de la Orange s-au gandit ca mai bine folosesc drept cobai persoanele dintr-o tara mai putin dezvoltata si dupa se duc si fac valuri cu noua tehnologie in tarile cu putere economica).

Noutatea pe care o aduce acest tip de telefonie este data de claritatea sunetului si estomparea zgomotului de fundal. In momentul de fata doar doua tipuri de telefoane suporta noua tehnologie: Nokia E5 si Samsung Omnia Pro 5230, dar mai mult ca sigur din ce in ce mai  multi producatori vor avea in vedere si aceasta optiune. Ca sa iti poti da seama de diferenta poti compara sunetul muzicii unui post de radio a carui frecventa iti joaca feste cu claritatea sunetului muzicii de pe un CD. Conform declaratiilor celor de la Orange UK noutatea adusa de ei pe piata reprezinta cel mai mare progres din ultimii 20 de ani in ceea ce priveste telefonia fixa.

Asadar cei de la Orange au introdus un nou concept pe piata, care sper eu, sa ajunga cat mai repede si pe plaiuri mioritice si in felul acesta sa se impuna un nou standard in acest sens.

miercuri, 1 septembrie 2010

Informeaza-te!

Am intrat azi pentru prima data pe site-ul celor de la ANCOM. Initial pentru a cauta niste informatii pentru tatal meu, dupa care am gasit un banner in partea stanga a site-ului (banner pe care l-am pus in stanga paginii) care mi-a atras atentia.

Cei de la ANCOM au o campanie de informare a utilizatorilor de servicii de telefonie fixa (si spun eu ca nu numai lor li se adreseaza). Prin intermediul acestei campanii ANCOM informeaza utilizatorii ce detalii trebuie sa cunoasca inainte de a semna un contract cu un operator de telefonie fixa, informatii pe care le puteti gasi mai jos:

"Inainte de a semna contractul:

  • La punctele de vanzare ale oricarui furnizor trebuie sa ti se spuna - si, la cerere, sa ti se dea in format tiparit sau electronic - trei informatii importante: planul tarifar, tarifele si durata minima a contractului.
  • Nu esti obligat sa semnezi contractul pe loc! Poti solicita si obtine gratuit, inainte de semna, o copie a Contractului-cadru si a Conditiilor generale de furnizare a serviciului.
  • Poti sa iei aceste documente acasa, sa te consulti cu apropiatii, sau chiar cu un avocat si abia apoi sa decizi daca vei semna. Nu-l poti obliga pe operator sa modifice contractul, dar poti alege alt operator care iti ofera conditii mai bune.
  • La fel si inainte de cumpararea cartelei preplatite, cand poti sa ceri si sa primesti gratuit Conditiile generale de furnizare a serviciului.
La semnarea contractului:
  • Operatorul trebuie sa-ti ofere un exemplar tiparit al Procedurii de solutionare a reclamatiilor. "    (sursa: http://www.ancom.org.ro/)
Pe respectivul site se regasesc mult mai multe informatii cu detalii despre fiecare aspect in parte, trebuie doar sa ai putina rabdare si sa le parcurgi. Asadar surse de informatii exista, dar prea putini le si folosesc cu adevarat (ma refer aici la persoanele pe care le-am vazut din ce in ce mai revoltate in ultimul timp pentru ca nu isi pot rezilia abonamentele cu diferiti operatori sau ca s-au facut unele modificari sau ca au nu stiu cat de plata - aceste nemultumiri apar in mare parte datorita faptului ca nu ne cunoastem drepturile si indatoririle ca si utilizatori).