Urmareste-ma si aici

joi, 16 septembrie 2010

Din seria trendul Eco

Pentru ca scopul acestui blog este de a schimba ceva, fie el un lucru cat de mic, am zis ca azi e cazul ca vorbesc despre cum putem schimba ceva in ceea ce priveste mediul inconjurator. Este un trend si in Romania, in ultimul timp, sa fim eco-friendly, iar un video de pe youtube m-a inspirat sa scriu acest post (video-ul il gasiti la finalul povestii).

Am vazut zilele trecute in metrou o campanie derulata de EcoRom prin care se incuraja colectarea selectiva a deseurilor. Afisele lipite in schimb nu te cam faceau sa iei aceasta atitudine. Incercau sa convinga oamenii prin fapte, prin cifre si prin date, dar nu s-au gandit ca romanii nu se tem de cifre..lor trebuie sa le arati poze.. Arata-le cum ar trai intr-o lume in care nu ar mai avea nimic din ceea ce au acum (nu tu hartie, ambalaje de carton sau alte lucruri pe care le folosesc in viata de zi cu zi), arata-le cum ar fi daca toate resursele s-ar termina... Si nu le arata lucrurile astea prin date..ci prin imagini; memoria vizuala a unui om este mult mai antrenata decat toate celelalte tipuri de memorie (probabil asta si pentru ca zilnic gandim in imagini). Tehnologia este destul de evoluata in momentul de fata incat sa poti face orice poze vrei tu si iti trec prin cap. Exista zeci de programe prin care poti sa iti expui imaginatia intr-un produs finit..si sa faci sa para ca totul este real.

Chiar sunt curioasa daca ceea ce am spus mai sus s-ar pune in practica care ar fi impactul asupra populatiei. Oare ar raspunde mai bine la stimuli vizuali? Decat la alte tipuri?

Va vorbeam la inceputul postului de videoclipul de pe youtube care prezenta cum se face hartie din excrementele unui elefant. Puteti gasi imaginile mai jos, iar eu zic ca este o metoda ingenioasa de a ajuta planeta. Ma gandesc ca trebuie sa gasim tot mai multe astfel de modalitati de a produce materialele si unele din produsele de care avem nevoie pentru a putea sa salvam cat mai mult din resursele disponibile.


Pe final am o rugaminte la voi, cei care cititi acest post: sa incercam sa fim mai buni cu natura!

Un comentariu:

Buimacitu' spunea...

Foarte tare articolu'.... mai ales faza cu elefantii, habar n-aveam.
Tine-o tot asa.